Lerduer

300.00 DKK

Vi introducerer lerduen, der udnytter gyroeffekten, for at opnå den flotte flyvebane med et langt lavere materialeforbrug. De er lavet i et biologisk nedbrydeligt materiale og overholder de øgede krav om miljøhensyn.

Vi forventer at lancerer vores bio-clays juli 2022.

Ryd

Lerduer er perfekte til skytten, der gerne vil øve sine færdigheder hvor som helst og når som helst.

Med kun 25 g pr lerdue, er duerne lette og fleksible at transportere, når man ønsker at øve skydeteknikken. I forhold til de traditionelle lerduer, giver de miljøvenlige duer en meget naturtro og udfordrende flugt. Duerne ses let mod himlen og splintrer tydeligt ved træf.

Lerduerne adskiller sig ikke kun på den betydelig mindre vægt, de er som sagt bionedbrydelige, hvorfor de også lever op til de stigende krav om bæredygtighed og miljøhensyn. Helt lavpraktisk betyder det bl.a., at du slipper for at rydde stumperne fra duerne op, da de med årene vil blive nedbrudt i naturen. Det forventes at indenfor 6 år vil duen være nedbrudt. (Vi arbejder på et nyt materiale, som forventes vil reducere nedbrydningstiden yderligere)

Med disse lerduer har du muligheden for at øve dine skydefærdigheder i naturen uden bekymring for, hvilken konsekvenser duerne har for naturen. Desuden kan lerduerne udfordre dine teknikker på en anderledes måde end de traditionelle duer, da deres design og lavere vægt gør dem mere livlige.

For at affyre vores bio-clays bruges enten vores TrapMaster, som er vores håndholdte og fleksible lerduekaster. Du kan se TrapMasteren her.
Ønsker du en mere avanceret lerduekaster, så anbefaler vi vores SkeetMaster, der er automatisk og stationær , der bl. a. kan anvendes til fx. at skyde Nordisk Trap eller Skeet. Du kan se den automatiske lerduekaster her.

Farve

Sort, Orange

Kasser

1 – 152 clays, 4 – 608 clays, 20 – 3040 clays, 70 – 10640 clays

Hvorfor bio-clays?

 • Duerne flyver mere naturtro og autentisk
 • Ingen oprydning efter et træningspas
 • Duerne vejer 22% af de traditionelle duer og “fylder” mindre i naturen
 • De er bio-nedbrydelige og forventes at nedbryde i naturen efter 6 år
  • Vi arbejder på et nyt materiale, som forventes vil reducerer nedbrydningstiden yderligere.

Specifikationer

 • Due mål
  • Diameter: 11 cm
  • Tykkelse: 0,6 cm
  • Vægt: 25 gram
 • Indhold i salgskassen: 152 duer (4 stakke á 38)
 • Mål på salgskassen: 23,5 x 23,5 x 24,5 cm
  • Vægt: 4,2 kg

Dokumentation

TLDR: Vores duer er miljøvenlige.

Her kan du se vores nyeste test rapport af vores Bio-clays / Bio-clays 1.0, hvor vi har fået testet PAH-indholdet af vores duer for at sikre at vi lever op til miljøkravene.
PAH (polycykliske aromatiske hydrocarboner) er kort fortalt en gruppe af kulbrinter, som udgør et muligt forureningsproblem og som kan have en negativ indflydelse på jord, grundvand og overfladevand.

Tryk her for at se vores PAH test rapport.

Vores bio-clays indeholder mindre end 0,2 mg PAH pr. kg tørstof.
De lever derfor op til de gældende miljøkrav, samt de er fremtidssikret mod mulige, fremtidige stramninger af disse krav.

For at sammenligne med de nuværende regler, så er der fx på Skydebane Vest i Hedehusene sat et krav om at “Indholdet af PAH (polycykliske aromatiske hydrocarboner) i de anvendte lerduer må ikke overskride 10 mg/kg tørstof.”

I kan finde deres miljøgodkendelse, samt resten af landets flugtskydebaner ved at trykke her.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig nu for at få de seneste nyheder, tips og tilbud. 

Scroll til toppen

Choose your language